5.lipnja 2014. je u Dječjem vrtiću „Snjeguljica“ obilježen Dan zaštite okoliša  svečanim  podizanjem  Zelene zastave .
Gosti manifesticije  bili su Udruga za kulturu „Ča?“, Kulturna udruga Plima, Eko stožer „Marišćina“ te volonteri  INE d.o.o.
Na manifestaciji održanoj na vanjskom prostoru Dječjeg  vrtića  “Snjeguljica“ vrtićka su djeca izvela priredbu, a zatim su uslijedile eko radionice.
Udrugu za kulturu „Ča? “ predstavljala je spisateljica Tatjana Udović koja je mališanima predstavila novu eko bajku „Eko Mucko Bucko“.
S obzirom da je cilj Udruge za kulturu „Ča?“ njegovanje čakavštine, ova je bajka pisana čakavskim jezikom, a kako bi ona svoj djeci bila razumljiva i kako bi ponešto naučili, bajku su na licu mjesta i prevodili. S tim u vezi održana je i nagradna igra „Ča je ča?“ kada su najbrži znalci osvojili nagrade.
A vrtiću je uručen poklon paket higijenskih potrepština sponzoriran od strane DM drogerie.

Dječji  vrtić   “Snjeguljica”  osnovan je 2006. Inicirao je više humanitarnih akcija s ciljem senzbilizacije djece i odraslih za različitost i poticanja osjetljivosti za   humanističke vrijednosti , od kojih su najznačajnije   akcije   “Snjeguljica u srcu”(2008.) i ”Snjeguljica na dar” (2009.)
Ulaskom Hrvatske u polivarijantni  europski prostor ,Ustanova je prepoznala značaj poticanja senzibiliteta za još jedan vid različitosti, poticanje prepoznavanja i uvažavanja multikulturalno bogatog europskog prostora te je u suradnji  sa Židovslom Općinom Rijeka inicirao sklop aktivnosti  multikulturalnih  dogadanja . Zadnjih godina  prepoznaje značaj razvoja senzibiteta za ekologiju u predškolskom periodu s ciljem osnaživanja u području Održivog razvoja te inicira rad na projktima ekološkog sadržaja . Prisupanjem  međunarodnom programu Eko-škola ujedno postaje prvi  vrtić koji zadobiva eko-status na  području grada Rijeke.Eko škole su međunarodni i trajni program odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj,a provodi se u suradnji s lokalnom zajednicom.Intelektualno vlasništvo nad programom Eko-škole pripada Zakladi za odgoj i obrazovanje –Foundation for Environmental Education (FEE) sa sjedištem u Danskoj, a koordinator programa Eko-škole u Republici Hrvatskoj je Udruga  Lijepa naša.


Možemo se pohvaliti da Udruga za kulturu „Ča?“ dugi niz godina, točnije od samoga osnutka uspješno surađuje s Dječjim  vrtićem  “Snjeguljica“ .