2. travnja 2016. godine spisateljica Tatjana Udović uručila je svoj najnoviji roman „Triesduja 2. dio“ istarskom pjevaču Alenu Vitasoviću,  koji se i sam našao kao jedan od aktera u navedenom romanu.
Naime, u romanu  „Triesduja 2. dio“ koji se bavi problematikom mladih dokumentirajući događaje iz prijevoznog sredstva, autobusa broj 32, koji prevozi srednjoškolce prema i iz njihovih škola u Opatiji, našle su se i zvijezde čakavske estradne scene kao što su Koktelsi, Šajeta, Mario Lipovšek i naravno, Alen Vitasović. Pojavljivanjem tih likova u romanu, autorica se dotakla čakavske glazbene scene, karakteristične za kulturu primorskoga kraja, u kojemu se odvija radnja samoga romana. S obzirom da jezik čuva kulturu, a čakavština jest jezik kojim se govori na području Primorsko-goranske županije, čakavska glazbena scena nije mogla biti izuzeta.
Kako dvije tinejdžerice razgovaraju o Alenu Vitasoviću u Triesduji 2. dio (2015), vidljivo je iz citata:
„- Pričao mi je kako ljudi misle da su pjevači vanzemaljci, k’o da nisu od krvi i mesa. A on je za sebe rekao da je „običan“.
– Kako?
– Pričao mi je npr. kako je on znao cijeli dan u vinogradu brati grožđe, a onda juriti doma, spremiti se i voziti se iz Istre za Zagreb na koncert.
– Stvarno?
– Da! Rekao je da su to njemu gušti!“