Doba mesopusta je za nama, a kako bi utvrdili viđeno i doživljeno, u Dječjem vrtiću Viškovo je 3.03.2022. održan književni susret sa spisateljicom Tatjanom Udović i predstavljena njena nova slikovnica „Mići Halubajski zvončari“.
Djeca su s velikim interesom slušala priču o malim zvončarima, jer oni jesu dio njihove kulture te su ih svi već vidjeli uživo. A u grupi mališana se i našao jedan mići Halubajski zvončar.

U slikovnici “Mići Halubajski zvončari” je fokus na mlađim naraštajima zvončara, koji kroz razgovor u vrijeme manifestacije Mići zvončari pul Marčeji, ističu značaj i važnost ove ritualne prakse.

Na dojmljiv način je opisan prijenos ovog običaja s generacije na generaciju te značaj zvončarske tradicije za lokalno stanovništvo Halubja.

Priča je pisana čavavštinom, jer jezik čuva kulturu, a čakavština je jezik kojim se govori na Halubju. Slikovnica „Mići Halubajski zvončari“ doprinosi halubajskoj i kastafskoj kulturi kao i kulturi cijele Hrvatske, s obzirom da su Halubajski zvončari zaštićeno hrvatsko kulturno nematerijalno dobro od strane UNESCO-a.