5.04.2022. održana je likovno-literarna radionica u Dječjem vrtiću “Snjeguljica”, u organizaciji Udruge za kulturu “Ča?”.
Na temelju bajke “Pčelica Ančica” autorice Tatjane Udović, djeca su crtala ilustracije koje će krasiti istoimenu slikovnicu.


Naime, s ciljem edukacije djece o važnosti pčela te osvještavanju o ekološkom problemu koji može dovesti do njihova izumiranja, Udruga za kulturu “Ča?” u suradnji s Dječjim vrtićem “Snjeguljica” planira tiskati slikovnicu “Pčelica Ančica”.

Poučna priča o pčelici Ančici uči nas ljubavi prema pčelama, predstavlja nam fantastičan svijet pčela, čarobnih malenih kukaca koji nose silu prirode što pokreće svijet. Priča aktualizira rasprostranjene probleme zanemarivanja ljudske, životinjske i biljne dobrobiti i svjesnog zagađivanja u svrhu ostvarivanja novčanih prihoda. Slikovnica nas potiče na promišljanje o tome koliko su pčele važne, zašto ih je sve manje i što možemo učiniti da im pomognemo. Niz dinamičnih i zanimljivih događaja navodi nas na usporedbu pčelinje i ljudske zajednice, ukazuje nam na teškoće s kojima se pčele susreću te nas poziva na prepoznavanje vlastitog doprinosa u održanju pčelinjih zajednice.