Dana 23. travnja, održava se on-line promocija nove slikovnice Tatjane Udović „Vege Mucko Bucko“, uoči Noći knjige 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, a u organizaciji Narodne Knjižnice i čitaonice Halubajska Zora i Udruge za kulturu „Ča?“.

Zbog epidemiološke situacije, predstavljanje slikovnice „Vege Mucko Bucko“ organizirano je on-line.

S obzirom da je tema Noći knjige 2021. „Ljekovita moć knjige“, lik Mucko Bucko iz bajke nas uči upravo tome – zdravom načinu življenja kroz zdravu vegansku prehranu i bavljenje sportom ili rekreacijom.

Recenzentica Tatjana Jedriško – Pančelat je napisala da posebno prijateljstvo mlade uspješne spisateljice i Mucka Bucka traje u dobru i zlu, jer „Vege Mucko Bucko“ je nova priča, s novim anegdotama Mucka Bucka, koji se već pojavio u slikovnicama „Mucko Bucko na ravne“(2012.), „Eko Mucko Bucko“ (2014.) te u Zbirci dječjih radova „Mucko Bucko“ (2013) koja je nastala kao produkt likovno-literarnog natječaja Udruge za kulturu „Ča?“ na temu Mucka Bucka.


„Autorica i Mucko Bucko posebno cijene vrijednosti prijateljstva i zdravog načina života. S njima je radosno koračati kroz život“, zaključuje recenzentica Tatjana Jedriško – Pančelat. Bajku na čakavštini u stihu pogledajte i poslušajte

Recenzentica tvrdi da Mucko Bucko i autorica žive zajedno u pozitivi, uče i duhovno rastu pružajući primjer brojnim čitateljima. U ovoj čakavskoj bajci u stihu poučavaju nas zdravom životu kroz vegansku prehranu i recepte za prste/šapice polizati te podsjećaju na nužnost bavljenja sportom ili rekreacijom.

Mnoga djeca pronaći će u Mucku Bucku prijatelja s kojim se mogu družiti i učiti. On će unijeti u njihove živote uspješnost i slobodu gledanja s pozitivom na svijet. Pomoći će i odraslima da na ugodniji način djeci ukazuju na kvalitetan način življenja te da u školama i vrtićima prate njegove doživljaje. Recezentica nas savjetuje: „Postani i ti njegov prijatelj!“