29. svibnja 2014. je u suradnji s  firmom Efektivni mikroorganizmi originalna tehnologija Rijeka d.o.o. i Udrugom za kulturu „Ča?“ u OŠ Nikola Tesla u Rijeci održana edukativna eko radionica „Mikrići i Mucko Bucko“.

Od strane Efektivni mikroorganizmi originalna tehnologija Rijeka d.o.o. za učenike  petog razreda održano je predavanje o efektivnim mikroorganizmima i njihovom učinku te mikrotehnologiji. Nakon predavanja uslijedilo je književno druženje sa spisateljicom Tatjanom Udović kada  je proces kompostiranja ispričan kroz bajku „Eko Mucko Bucko“. S obzirom da je cilj Udruge za kulturu „Ča?“ njegovanje čakavštine, ova je bajka pisana čakavskim jezikom, a kako bi ona svoj djeci bila razumljiva i kako bi ponešto naučili, bajku su na licu mjesta i prevodili. S tim u vezi održana je i nagradna igra „Ča je ča?“ kada su najbrži znalci osvojili nagrade sponzorirane od strane Alea projekta d.o.o.


A školi je uručen poklon paket higijenskih potrepština sponzoriran od strane DM drogerie.

Učenici su zatim u suradnji s Efektivni mikroorganizmi originalna tehnologija Rijeka d.o.o.prionuli na rad, na izradu EM bio kugli koje će se nakon fermentacije bacati u more kako bi razgradile morski mulj kao i ostale uzročnike neugodnih mirisa.