U subotu 9.11.2013. održana je 9. po redu radionica “Svijet bajkovitosti i balona” na Marinićima u organizaciji Udruge za kulturu “Ča?” i Balona Miryam. Ovu radionicu svojim su nastupom obogatili mladi glazbenici Glazbene škole “Tarla” izvedbama na harmonici i gitari. Predsjednica Udruge za kulturu “Ča?”, Tatjana Udović  prisutne je uvela  u svijet bajkovitosti  poučnom bajkom autorice Aleksandre Hampamer “Kako je Don pronašao sreću”. Djeca su slušajući tužnu priču psića Dona s njime suosjećala te se upoznala s činjenicom da postoje skloništa za napuštene životinje, gdje dobri ljudi  pomažu napuštenim životinjama  nastojeći ih udomiti u obitelji koje će im pružiti potpunu sreću. Uslijedila je nagradna igra “Ča je ča?” u kojoj su mali poznavaoci čakavskog narječja i osvojili spomenutu slikovnicu.

A djeca su svoju su kreativnost pokazala na  “likovno-dizajnerskoj” radionici  dizajnirajući prsluke kao poklon svojim mamama. Dodano veselje zavladalo je u igri s balonima kao i izradi figura od balona koje su djeca s oduševljenjem ponijela svojim kućama.

Sljedeća radionica “Svijet bajkovitosti i balona” održat će se u četvrtak 14.11. na Zametu, a zatim u subotu 16.11.2013. na Marinićima.