Pčelica Ančica

Cijena: 10,00 €

Poučna priča o pčelici Ančici uči nas ljubavi prema pčelama, predstavlja nam fantastičan svijet pčela, čarobnih malenih kukaca koji nose silu prirode što pokreće svijet.

Autorica  poziva  čitatelje  na maštovito uranjanje u pčelinji svijet  kako bismo zajedno s pčelicama  odlepršali u potragu  za sebedarnim  cvijećem  i promatrali čaroliju skupljanja nektara. Priča  nam o tome  kako pčele žive, kako međusobno komuniciraju, kako  neumorno rade za dobrobit cijele zajednice te nam pokazuje koliko je plemenito brinuti se o drugima. Slikovnica nas potiče na promišljanje  o tome koliko su pčele važne; zašto ih je sve manje i što možemo učiniti da im pomognemo. Niz  dinamičnih i zanimljivih događaja  navodi nas na usporedbu pčelinje i ljudske zajednice, ukazuje nam na  teškoće s kojima se pčele susreću  te nas poziva na prepoznavanje vlastitog doprinosa u održanju pčelinjih zajednica.

Druženje roditelja i djeteta  uz  slikovnicu je najbolji način podržavanja djeteta u istraživanju i razumijevanju istovremeno  jednostavnih i kompleksnih tema, a Pčelica Ančica izvrstan je primjer poučne priče prilagođene dječjem uzrastu i dječjem razumijevanju svijeta, ali i oni stariji mogu iz ove priče puno toga naučiti.

Priča aktualizira rasprostranjene probleme zanemarivanja ljudske, životinjske i biljne dobrobiti i svjesnog zagađivanja u svrhu ostvarivanja  novčanih prihoda. Rješenje je jednostavno – udruživanje protiv onog što predstavlja nehumano, razarajuće i proturazumski. U njoj se može pronaći svatko i izvući savjet kako je rješenje svakog problema aktivno bavljenje njime i poduzimanje konkretnih mjera, što je važno učiti od malih nogu.