04.travnja 2015. g. u 18:30 sati, u prepunoj galeriji Laurus u Lovranu upriličeno je otvorenje izložbe i promocija knjige” Legenda s Kvarnera” autorice Tatjane Jedriško-Pančelat – u nakladi Udruge za kulturu “Ča?”. O knjizi su govorile recenzentice: Marta Loncarevic, Tatjana Udovic i Ljiljana Jerkic.

Legenda istkana na Kvarneru, djelo je autorice Tatjane Jedriško Pančelat, koja je svoj zavičaj uvukla u svijet bajkovitosti.  Autorica piše standardnim hrvatskim jezikom, no  nije mogla ne uplesti i čakavstinu, narječje koje čuva kulturu toga kraja.

Slijed radnje Legende s Kvarnera proistječe  iz kristalne kugle Veličanstvene Godine. Svijet ljudi i Svijet prirode povezuju životinje: sovu Nevu, sjenicu Senku, medvjeda Mendu, delfina Beluga i mnoge druge dok ih s nebeskih visina prate kraljica Zvijezdana i anđeo Osvit.

Autorica Tatjana Jedriško Pančelat djeci poklanja legendu čija se bajkovitost mijenja iz mjeseca u mjesec, ovita mirisom kadulje, ružmarina i lavande te mirisom ruža. Velika ljubav princa i princeze predstavlja svijetlu vodilju preko svih prepreka na životnom putovanju – baš onako kako bismo to poželjeli svakom dragom biću.

Categories:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Podržite rad udruge
Ukoliko želite podržati rad Udruge za kulturu “Ča?” dobrovoljnim prilogom, račun za donacije je:
IBAN: HR1423600001102260006
Udruga za kulturu “Ča?”
Marinići 94a, 51216 Viškovo
OIB:  84346450835
UDRUGA ZA KULTURU "Ča?"
Internet stranicu ponosno izradio TJstudio | Hosting usluge osigurao Studio4web | Trenutni broj posjeta: good hits