Dana 10.03.2021. održano je on-line predavanje “Legende i tradicije – Halubajski zvončari“, s ciljem promocije kastafske kulturne baštine i običaja, u organizaciji Udruge za kulturu „Ča?“ i Rotaract kluba Zagreb Gradec. Predavanje je vodila Tatjana Udović mag.cult, koja se pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, na kulturalnim studijima  bavila  antropološkim izučavanjem ritualne prakse Halubajskih zvončara te je između ostalih djela, autorica slikovnice „Halubajski zvončari“ (2012.) te nekolicine antropoloških filmova na temu Halubajskih zvončara, od kojih je izdan DVD „Obahajanja Halubajskeh zvončari 2014.“ (2016.).

Osim teoretskog dijela, u vrijeme predavanja prikazan je petnaestominutni antropološki film „Obahajanja Halubajskeh zvončari: Pusna nedeja 2017.“, kako bi prisutni dobili uvid u samu srž ritualne prakse Halubajskih zvončara i dobili dojam kako zvončarska „obahajanja“ izgledaju u praksi.

DVD „Obahajanja Halubajskeh zvončari 2014.“

Obahajanja Halubajskeh zvončari: Pusna nedeja 2017.