Udruga za kulturu „Ča?“ započela je suradnju  s Rotaract klubom Zagreb Gradec te će 10.03.2021. u 19 sati održati predavanje “Legende i tradicije – Halubajski zvončari“, s ciljem promocije kastafske kulturne baštine i običaja.

Predavanje će voditi Tatjanom Udović magistra kulturologije, koja je autorica antropoloških filmova o Halubajskim zvončarima i spisateljica, autorica brojnih romana i slikovnica, među kojima i slikovnice „Halubajski zvončari“.

A u planu Udruge za kulturu “Ča”, u 2021. godini je tisak slikovnice „Halubajski zvončarići“ čiji je naglasak na malim zvončarima, s ciljem obogaćivanja i očuvanja kulturne baštine i običaja te upoznavanje djece od najranije dobi s kulturnom baštinom i običajima, a čiji će tisak podržati upravo Rotaract klub Zagreb Gradec. Kako bismo istaknuli važnost ove slikovnice, naglasit ćemo da su Halubajski zvončari značajni za cijelu Hrvatsku, jer oni su od strane UNESCO-a proglašeni hrvatskim kulturnim nematerijalnim dobrom.