Kao što su započele radionice za razvoj dječje kreativnosti i duha „Svijet bajkovitosti i balona“ u organizaciji Udruge za kulturu „Ča?“ u suradnji s Miryam d.o.o, tako su figure od balona i darovane.

Nakon prve održane radionice „Svijet bajkovitosti i balona“ na kojoj se obrađivala bajka „Mucko Bucko na ravne“ autorice Tatjane Udović i na kojoj je izrađen veliki Mucko Bucko od balona, figura je donirana Osnovnoj školi „Sv.Matej“ te je  posatavljena u školskoj knjižnici da uveseljava vrijedne čitaoce.
Nakon sljedeće radionice na kojoj je bilo govora o moru,  o morskim prostranstvima, ljepotama mora i morskim radostima, kao i o onečišćenju mora kao velikom problemu današnjice na temelju knjige  „More-želim znati više“  C. Franca, na kojoj je izrađeno morsko prostranstvo sačinjeno od balona, figura je oduševila mališane Dječjeg vrtića „Viškovo“.
A radionice će se održavati i svake sljedeće subote u Domu na Marinićima od 17 do 18h se sa ciljem poticanja djece na čitanje, izražavanje,  te kreativno stvaralaštvo i upoznavanje sa čakavskim narječjem kao i samom kulturom primorskog kraja.

Categories:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Podržite rad udruge
Ukoliko želite podržati rad Udruge za kulturu “Ča?” dobrovoljnim prilogom, račun za donacije je:
IBAN: HR1423600001102260006
Udruga za kulturu “Ča?”
Marinići 94a, 51216 Viškovo
OIB:  84346450835
UDRUGA ZA KULTURU "Ča?"
Internet stranicu ponosno izradio TJstudio | Hosting usluge osigurao Studio4web | Trenutni broj posjeta: good hits