12. rujna 2014. održan je prvi književni susret sa spisateljicom Tatjanom Udović u Velikoj Britaniji. Mag. cult. Tatjana Udović od 2007. godine objavljuje romane za mlade i odrasle te bajke i priče za djecu, a paralelno s time održava književna druženja i radionice u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama te knjižnicama i udrugama, potičući djecu I mlade na kreativnost i stvaralaštvo.
Nakon brojnih književnih susreta sa spisateljicom Tajanom Udović u Hrvatskoj, 12. rujna 2014. odrzan je prvi književni susret u Velikoj Britaniji. U ”Haddon Dene” školi u Kentu na jutarnjem susretu svih učenika škole (assembly) Tatjana Udović predstavila je svoj rad te djecu upoznala s hrvatskim jezikom I čakavskin narječjem čitajući i prevodeći bajku “Mucko Bucko na ravne”. Predstavljena im je i Tatjanina bajka na engleskom jeziku “Christmas story”. Djeca su ovakav način predstavljanja zdušno prihvatila te zainteresirano poslušala Tatjanin savjet o načinu pisanja i naučila kako smišljanje priča i pisanje moze biti zabavno.

Nakon književnog druženja na jutarnjem okupljanju svih razreda škole, Tajana Udović održala je literarnu radionicu u jednom od razreda. Učenike koji su literarne zadatke smatrali zahtjevnima, Tatjana je na jednostavan način uputila na maštanje i kreirnje vlastitih priča. Uskoro je u učionici postalo živo i veselo. Djeca su osmišljavajući likove i situacije, kreirala priču, ujedno je ilustrirajući na školskoj ploči. A našlo se vremena I za učenje hrvatskog jezika.

Bilo je to poticajno multikulturno književno druženje s riječkom spisateljicom Tatjanom Udović u Velikoj Britaniji.
Udrugu za kulturu “Ča?” i Tatjanu Udović medijski podrzava TJ studio.

Categories:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Podržite rad udruge
Ukoliko želite podržati rad Udruge za kulturu “Ča?” dobrovoljnim prilogom, račun za donacije je:
IBAN: HR1423600001102260006
Udruga za kulturu “Ča?”
Marinići 94a, 51216 Viškovo
OIB:  84346450835
UDRUGA ZA KULTURU "Ča?"
Internet stranicu ponosno izradio TJstudio | Hosting usluge osigurao Studio4web | Trenutni broj posjeta: good hits