U Dječjem vrtiću “Snjeguljica” 14.11.2014. u popodnevnim satima održana je promocija nove slikovnice autorice Tatjane Udović “Eko Mucko Bucko”.

Osim ilustratorice Alene Udović koja je ilustrirala glavnog junaka ove bajke u stihu pisane čakavštinom, ilustratori su bila i djeca Dječjeg vrića “Snjeguljica”.Izdavač ove slikovnice, Udruga za kulturu “Ča?”, ima za cilj poticanje kreativnosti i stvaralaštva kod djece, što je postignuto i ovim projektom.

U bajci u stihu „Eko Mucko Bucko“ osvješćuje se ekološka potreba da spasimo planet Zemlju i to vrlo jednostavnim trudom; odvajanjem otpada, stvaranjem komposta i hranjenjem obrađenog zemljišta ili osobnog vrta, a koji potom daje plodove visoke kvalitete, pogodne zdravlju čovjeka.

Pred mnoštvom mališana Dječjeg vrtića “Snjeguljica”, koji su se divili svojim ilustracijama u slikovnici, Tatjana Udović je predstavila Eko Mucka Bucka, educirajući djecu o recikliranju i kompostiranju.  S obzirom da je bajka pisana čakavštinom, uslijedila je i nagradna igra “Ča je ča?” kada su mali učenici čakavskog narječja, osvojili nagrade sponzorirane od strane Violeta d.o.o.

Po završetku promocije Tatjana Udović je Dječjem vrtiću “Snjeguljica” uručila  poklon paket DM drogerie.

Udrugu za kulturu “Ča?” medijski podrzava TJstudio.

Categories:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Podržite rad udruge
Ukoliko želite podržati rad Udruge za kulturu “Ča?” dobrovoljnim prilogom, račun za donacije je:
IBAN: HR1423600001102260006
Udruga za kulturu “Ča?”
Marinići 94a, 51216 Viškovo
OIB:  84346450835
UDRUGA ZA KULTURU "Ča?"
Internet stranicu ponosno izradio TJstudio | Hosting usluge osigurao Studio4web | Trenutni broj posjeta: good hits