25.travnja 2014. u popodnevnim satima se u ZTC-u u Rijeci održala edukativna radionica „Eko Mucko Bucko i mikrići“ u suradnji sa spisateljicom Tatjanom Udović i Efektivni mikroorganizmi originalna tehnologija Rijeka d.o.o.

Tatjana Udović je svim zainteresiranim mališanima u ZTC-u pričala bajku o ekološki osviještenom Mucku Bucku koji je učio kako kompostirati. Pridružio joj se i posebni gost, barba Mikrić, koji je donio jednu kompostijeru i djeci podijelio naranče i banane. Kada su naranče i banane pojedene, djeca su kore stavila u kompostijeru i posula ih mikroorganizmima. Učila su kako nastaje kompost, a pridružili su im se i roditelji s dodatnim pitanjima barbi Mikriću.

S obzirom da je bajka „Eko Mucko Bucko“ pisana na čakavštini, ova je eko radionica bila i svojevrsna mala škola čakavskog narječja. Održana je nagradna igra „Ča je ča?“, a pobjednici su dobili poklone. Na kraju radionice, sva su djeca sudionici dobila slikovnice Tatjane Udović; „Plavobradi čarobnjak“, „Vjerkina pekara“ i „Rožica va koloreh mavrice“, a roditelji mikroorganizme za kompostiranje.

Categories:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Podržite rad udruge
Ukoliko želite podržati rad Udruge za kulturu “Ča?” dobrovoljnim prilogom, račun za donacije je:
IBAN: HR1423600001102260006
Udruga za kulturu “Ča?”
Marinići 94a, 51216 Viškovo
OIB:  84346450835
UDRUGA ZA KULTURU "Ča?"
Internet stranicu ponosno izradio TJstudio | Hosting usluge osigurao Studio4web | Trenutni broj posjeta: good hits