Za pocetak Pusta, ponuda radova u drvu i slikovnica za otkup ručni radovi u drvu “Halubajski zvončar” britanskog umjetnika Iana Carra te slikovnice “Halubajski zvončari.” Halubajski zvončari zaštićeno hrvatsko kulturno nematerijalno dobro, ovi radovi imaju posebnu vrijednost. Halubajski zvončari su ritualna praksa karakteristična za područje Halubja, Primorsko-goranske županije, ali i cijele Hrvatske s obzirom da su Halubajski su zvončari uvršteni na reprezentativnu listu kulturne nematerijalne baštine UNESCO-a.
Britanski umjetnik Ian Carr zaintrigiran živopisnošću maski Halubajskih zvončara uzima motiv Halubajskih zvončara za svoje unikatne radove u drvu: http://udrugazakulturuca.hr/unikatni-radovi-u-drvu-halubajski-zvoncar/

Veličina: 30 x 20 cm

Cijena: 500,00 kn

SAM_7123

Književnica Tatjana Udović, mag. cult. u dječjoj priči „Halubajski zvončari“prati ritam veselosti u doba maškaranja koje vuče korijene njenog primorskog kraja i čakavskog dijalekta. Priča se plete u obiteljskom okruženju s koljena na koljeno, objavljujući  tradicionalnim puhanjem u rog, u čast Sv. Antona, da je vrijeme Antonje i maškaranog ugođaja.

korice

Cijena: 40,00 kn

Za sve informacije I narudzbu, kontaktirati nas možete otem telefona Mob. 091/191-8593 ili e-mailaudruga.ca@gmail.com

Oib: 84346450835
IBAN: HR1423600001102260006
SWIFT: ZABA HR2X
Web. www.udrugazakulturuca.hr

S poštovanjem,

Mirna Međimorec, potpredsjednica Udruge “Ča?”