U četvrtak, 7.studenog 2013. godine održana je na Zametu (ul. B.Starca Jurićeva 52 ) radionica  za razvoj dječje kreativnosti „Svijet bajkovitosti i balona“ u organizaciji Udruge za kulturu „Ča?“ i Balona Miryam. Susret sa spisateljicom Tatjanom Udović i predstavljanje njezine bajke „Mucko Bucko na ravne“,  potaknuo je dječju znatiželju o nastanku  bajki i slikovnicama  te se povela priča o pisanju i samome tisku. A onda, djeca su poželjela izraditi vlastite slikovnice. Uslijedila je tako likovna radionica izrade slikovnica.

Kako je jedan od ciljeva Udruge za kulturu „Ča?“ upoznati djecu sa čakavskim narječjem, održala se nagradna igra „Ča je ča?“. Nakon što su mališani svojim znanjem zaradili nagrade, uslijedila je i igra s balonima.
Mali Zamećani proveli su tako jedno veselo kreativno i razigrano popodne.
Radionica „Svijet bajkovitosti i balona“ na Zametu  ponovit će se i sljedećeg četvrtka 13.11, dok će se ista održati u subotu 9.11.2013. u Domu na Marinićima. Pridružite nam se i vi u kreativnosti!
Za sve informacije Udrugu za kulturu “Ča” možete kontaktirati putem maila: udrugaca@gmail.com.