Doba je Pusta, maškaranog ludila kao i zvončarske tradicije.

Na tu temu, spisateljica Tatjana Udović mag. cult. bila je inspirirana za stvaranje slikovnice; priče s popratnim ilustracijama i fotografijama o tradiciji Halubajskih zvončara.

Videa o slikovnici „Halubajski zvončari“pogledajte na:

Cijena slikovnice: 40,00 kn

Recenzenticam Tatjana Jedriško – Pančelat napisala je:

„Učeni smo osnovnom književnom obrazovanju, no ono što nam nudi riječka književnica Tatjana Udović je – učenje od srca. U dječjoj priči „Halubajski zvončari“ srce prati ritam veselosti u doba maškaranja koje vuče korijene njenog primorskog kraja i čakavskog dijalekta. Priča se plete u obiteljskom okruženju s koljena na koljeno, objavljujući  tradicionalnim puhanjem u rog, u čast Sv. Antona, da je vrijeme Antonje i maškaranog ugođaja. Djeca našeg primorskog kraja s lakoćom će usvojiti ovu srdačnu i izvornu priču, dok će priča djecu iz drugih krajeva poučiti  nečemu novom, što u sebi nosi ljepotu i ljubav zavičaja koju nam je autorica podarila iz blještavila svoga srca.“

Kontakt: udruga.ca@gmail.com

www.udrugazakulturuca.hr