• NAJNOVIJE INFORMACIJE MOŽETE PRATITI I NA TatjanaUdovic.com
 • Projekcija filma „Obahajanja Halubajskeh zvončari 2013.

  Projekcija filma „Obahajanja Halubajskeh zvončari 2013.

  Na Dan Narodne knjižnice i čitaonice „Halubajska zora

  Projekcija filma „Obahajanja Halubajskeh zvončari 2013.“ Tatjane Udović u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Halubajska zora“

  15. svibnja 2014. na Dan knjižnice održana je projekcija filma „Obahajanja Halubajskeh zvončari 2013.“ Autorice Tatjane Udović u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Halubajska zora“ na Marinićima.

  „Obahajanja Halubajskeh zvončari“, dokumentarni je film u trajanju od sat vremena i pet minuta, koji tematski pokriva tri dana zvončarskog obilaska.
  Film je sniman primjenom sudioničkog promatranja  (participant observation), a u njemu su zastupljeni intervjui sudionika ove ritualne prakse; zvončara i lokalnog stanovništva kao vjerodostojnih kazivača, koji na temelju verbalnih iskaza govore o prošlosti i sadašnjosti narodnog života.


  Cilj filma bio je dokumentirati praksu obahajanja te kroz nju prikazati komunikaciju zvončara i lokalnog stanovništva  te  živost koja zavlada Halubjem u to vrijeme, tvrdi autorica filma, Tatjana Udović.

  Film „Obahajanja Halubajskeh zvončari“, premijerno je prikazan u vrijeme pusta ove godine na Viškovu, zatim na Etno festivalu u Rovinju, a 23.svibnja biti će prikazan i na SEF Festivalu u Zadru.

  Nema komentara

  Ostavite komentar