23. i 24. svibnja 2014.​​ u Zadru je održan 1. Studentski Etnografski ​Filmski Festival u organizaciji studenata etnologije i kulturne antropologije u suradnji s udrugom ANTROPOP.

Cilj pokretanja ovog festivala je otkrivanje novih dimenzija etnografskog istraživanja i prezentacije društvene stvarnosti kroz upotrebu vizualnih medija. Tijekom dana održana su edukativna predavanja:

Etami Borjan o postkolonijalnom filmu,

Senka Božić Vrbančić o transkulturalizmu i montaži,

Sanja Puljar D’Alessio o etosu u etnografskom filmu,

Zrinko Ogresta o poetici hrvatskog kratkog filma,

Arjang Omrani o dijeljenjoj antroplogiji i antropologiji emocija,

Thomas John o “urođeničkim” medijima.

…a u večernjim satima projekcije studentskih filmova. Među sedamnaest filmova iz čak četiri države prikazan je i film „Obahajanja Halubajskeh zvončari 2013.“ autorice Tatjane Udović. „Obahajanja Halubajskeh zvončari 2013.“, dokumentarni je film u trajanju od sat vremena i pet minuta, koji tematski pokriva tri dana zvončarskog obilaska. Cilj ovog filma bio je dokumentirati praksu obahajanja te kroz nju prikazati komunikaciju zvončara i lokalnog stanovništva  te  živost koja zavlada Halubjem u to vrijeme, tvrdi autorica filma, Tatjana Udović. Snimanjem ovog etnografskog filma kultura Halubja približena je široj publici te su stoga uslijedili brojni komentari i dojmovi. Naime, gledatelji koji su se kroz ovaj film prvi put susreli sa zvončarima, ostale su „bez daha“.