• NAJNOVIJE INFORMACIJE MOŽETE PRATITI I NA TatjanaUdovic.com

„Obahajanja Halubajskeh zvončari 2013.“ na Kastav film festivalu

13. lipnja 2014. film „Obahajanja Halubajskeh zvončari 2013.“ autorice Tatjane Udović prikazan je na Kastav film festivalu.

Cilj Kastav film festivala je potaknuti razvoj medijske slobode i filmskog medija, učiniti filmske festivale mjestima otvorenim za sve koji/e žele stvarati, pružiti mogućnost kreativnim pojedincima i filmskim entuzijasti(ca)ma da javno prikažu svoje radove, bez cenzure i selekcije autor(ic)a i sadržaja.

Festival se temelji na konceptu slobodnog i necenzuriranog javnog događaja i osiguravanju javnog prostora onima kojima isti originalno pripada – javnosti.

Na ovogodišnjem, 6. Kastav film festivalu među 120 filmova iz 23 zemalje, prikazan je i film „Obahajanja Halubajskeh zvončari 2013.“ autorice Tatjane Udović. Radi se o  dokumentarnom filmu u trajanju od sat vremena i pet minuta, koji tematski pokriva tri dana zvončarskog obilaska. Cilj ovog filma bio je dokumentirati praksu obahajanja te kroz nju prikazati komunikaciju zvončara i lokalnog stanovništva  te  živost koja zavlada Halubjem u to vrijeme.

Nema komentara

Ostavite komentar