• NAJNOVIJE INFORMACIJE MOŽETE PRATITI I NA TatjanaUdovic.com
 • Multikulturno književno druženje s riječkom spisateljicom Tatjanom Udović u Velikoj Britaniji

  Multikulturno književno druženje s riječkom spisateljicom Tatjanom Udović u Velikoj Britaniji

  12. rujna 2014. održan je prvi književni susret sa spisateljicom Tatjanom Udović u Velikoj Britaniji. Mag. cult. Tatjana Udović od 2007. godine objavljuje romane za mlade i odrasle te bajke i priče za djecu, a paralelno s time održava književna druženja i radionice u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama te knjižnicama i udrugama, potičući djecu I mlade na kreativnost i stvaralaštvo.
  Nakon brojnih književnih susreta sa spisateljicom Tajanom Udović u Hrvatskoj, 12. rujna 2014. odrzan je prvi književni susret u Velikoj Britaniji. U ”Haddon Dene” školi u Kentu na jutarnjem susretu svih učenika škole (assembly) Tatjana Udović predstavila je svoj rad te djecu upoznala s hrvatskim jezikom I čakavskin narječjem čitajući i prevodeći bajku “Mucko Bucko na ravne”. Predstavljena im je i Tatjanina bajka na engleskom jeziku “Christmas story”. Djeca su ovakav način predstavljanja zdušno prihvatila te zainteresirano poslušala Tatjanin savjet o načinu pisanja i naučila kako smišljanje priča i pisanje moze biti zabavno.

  Nakon književnog druženja na jutarnjem okupljanju svih razreda škole, Tajana Udović održala je literarnu radionicu u jednom od razreda. Učenike koji su literarne zadatke smatrali zahtjevnima, Tatjana je na jednostavan način uputila na maštanje i kreirnje vlastitih priča. Uskoro je u učionici postalo živo i veselo. Djeca su osmišljavajući likove i situacije, kreirala priču, ujedno je ilustrirajući na školskoj ploči. A našlo se vremena I za učenje hrvatskog jezika.

  Bilo je to poticajno multikulturno književno druženje s riječkom spisateljicom Tatjanom Udović u Velikoj Britaniji.
  Udrugu za kulturu “Ča?” i Tatjanu Udović medijski podrzava TJ studio.

  Nema komentara

  Ostavite komentar