Treći Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera, ili skraćeno Malik Fest, održaoće je u  nedjelju, 2. lipnja, na širem prostoru Trsatske gradine. Nakon  predstave za djecu “Kako je Potjeh tražio istinu”, svečanosti predaje ključa Gradine mitskim bićima, čime su ona i službeno zavladala Trsatskom gradinom, održana je i pričaonica s Tatjanom Udović na kojoj je Tatjana djeci predstavila svoje priče na čakavštini „Halubajski zvončari“ i „Mucko Bucko na ravne“.

Ovaj festival čini niz multimedijalnih događanja koja, kroz oživljavanje povijesti naših krajeva, spajaju teatar, glazbu, vještine mačevanja, pričanje priča, domaće delicije, likovnu i scensku umjetnost.
Iz bogatog programa izdvajamo radionice oslikavanja staklenki, filcanja vune, izrade zmajeva i verižnjača, te predavanja na teme križarskih ratova, bitke za Trsatiku i mora kao nadnaravnog bića hrvatske tradicijske kulture.