Bliže nam se božićni i novogodišnji blagdani, vrijeme veselja, ljubavi i darivanja. Tim je povodom Udruga za kulturu „Ča?“ u suradnju s Dječjim vrtićem „Snjeguljica“ organizirala Kreativno-božićno druženje za najmlađe, koje se održalo 21.12.2012. u Domu hrvatskih branitelja na Viškovu. Uz djecu Dječjeg vrtića „Snjeguljica“ koja su pokazala svoje glazbeno i recitacijsko umijeće, s koreografijama su nastupile Mažoretkinje Halubajke,

Udrugu za kulturu „Ča?“ su predstavile djevojčice Lorena i Ivana Jurišić s interpretacijom „Mucka Bucka na ravne“. A u svijetu bajkovitosti ostalo se još malo, kada su „Božićnu bajku“ predstavile autorica bajke Tatjana Udović i recenzentica Tatjana Jedriško-Pančelat. Pjesnik Valerio Orlić se predstavio s nekoliko pjesama. Ugodno božićno druženje je veselim glazbenim točkama upotpunio Masters bend. Triatlon klub „Rival“ je svečano uručio nagrade malim ali spretnim plivačima, a onda… Stigao je i Djed Božićnjak! Sva su djeca tvrdila da su bila dobra, vrijedna i poslušna, što su potvrđivali i njihovi roditelji, a Djed Božićnjak, koji sve zna, znao je i to da zbilja govore istinu. I, Djed Božićnjak je podjelio slatkiše.

A onda, započele su kreativne radionice. Svatko je odabrao jednu te se prepustio kreativnosti. Održavale su se sljedeće radionice: Izrada božićnih ukrasa dekupaž tehnikom, izrada origami borića

bojanje božićnih ukrasa, izrada božićnih čestitki, izrada „bazena i plivača“ Triatlon kluba Rival, jezična radionica, glazbena radionica, edukativno-kreativna radionica Udruge Mijau i literarni kutić.

Voditelj cjelokupnog programa bio je devetogodišnji Tin Petković.

Kreativnost vodi svijet naprijed, a kreativnost onih najmlađih u predblagdansko vrijeme, ima posebnu vrijednost i čar…

FOTOGRAF: Miroslav Ćuća

Udruga za kulturu „Ča?“: