17. travnja 2014., od 10 i 30 u sklopu Proljetne eko škole u Centru tehničke kulture Rijeka  održala se Radionica “Mikrići”. Na radionici je spisateljica Tatjana Udović predstavila bajku „Eko Mucko Bucko“, a u suradnji s EM Tehnologijom Rijeka d.o.o izrađivale su se EM bio kugle koje će se nakon fermentacije bacati u more kako bi razgradile morski mulj kao i ostale uzročnike neugodnih mirisa.

Tretiranje onečišćenog mora ovom metodom je u potpunosti prirodan i bezopasan proces koji će u konačnici rezultirati čistijim morem, bez neugodnih mirisa, mulja i štetnih tvari. Efektivni mikroorganizmi potpuno su prirodni i bezopasni za ljude, životinje i okoliš općenito.

Bila je ovo još jedna edukativna i zabavna eko radionica u suradnji Udruge za kulturu „Ča?“ s EM Tehnologijom Rijeka d.o.o.