25.travnja 2014. u popodnevnim satima se u ZTC-u u Rijeci održala edukativna radionica „Eko Mucko Bucko i mikrići“ u suradnji sa spisateljicom Tatjanom Udović i Efektivni mikroorganizmi originalna tehnologija Rijeka d.o.o.

Tatjana Udović je svim zainteresiranim mališanima u ZTC-u pričala bajku o ekološki osviještenom Mucku Bucku koji je učio kako kompostirati. Pridružio joj se i posebni gost, barba Mikrić, koji je donio jednu kompostijeru i djeci podijelio naranče i banane. Kada su naranče i banane pojedene, djeca su kore stavila u kompostijeru i posula ih mikroorganizmima. Učila su kako nastaje kompost, a pridružili su im se i roditelji s dodatnim pitanjima barbi Mikriću.

S obzirom da je bajka „Eko Mucko Bucko“ pisana na čakavštini, ova je eko radionica bila i svojevrsna mala škola čakavskog narječja. Održana je nagradna igra „Ča je ča?“, a pobjednici su dobili poklone. Na kraju radionice, sva su djeca sudionici dobila slikovnice Tatjane Udović; „Plavobradi čarobnjak“, „Vjerkina pekara“ i „Rožica va koloreh mavrice“, a roditelji mikroorganizme za kompostiranje.