28.09.2013. održana je na Marinićima treća po redu vesela i kreativna radionica; radionica koja je uistinu svijet za sebe – „Svijet bajkovitosti i balona“, u organizaciji Udruge za kulturu „Ča?“ i Miryam d.o.o.
Na ovoj su radionici predstavljene posebne gošće iz sportskih krugova, osvajačice svjetskog kupa u kick-boxingu Lorena Jurišić i Sara Pešut, koje su svima prisutnima demonstrirale ovaj borilački sport i upoznale ih s važnošću bavljenja sportom.

Uslijedio je književni dio, čitanje bajke „Repka u beskrajnim dubinama mora“ autorice Tatjane Udović, na temelju koje se razgovaralo o važnosti mora i ispravnim ljudskim postupcima prema moru. Vezano uz to, igrala se nagradna igra „Ča je ča?“ kojoj je cilj podučiti djecu čakavskom narječju. A onda, onaj najzabavniji dio – izrada ribica od balona pod sponzorstvom Miryam d.o.o.
Organizatorica ove radionice, predsjednica Udruge za kulturu „Ča?“ Tatjana Udović vrlo je zadovoljna odazivom djece te poziva i ostale da se pridruže radionicama jer cilj radionice je poticanje kreativnosti i stvaralaštva kod djece te njegovanje čakavskog narječja i načela zavičajnosti.