16.studenog 2013. Održana je 10. po redu  radionica „Svijet bajkovitosti i balona“ u organizaciji Udruge za kulturu „Ča?“ i Balona Miryam na Marinićima.

Ove subote radionicu su svojim nastupom obogatili članovi/ce Dječjeg zbora „Praputnjarski slavići“. Nakon njihovih predivnih dječjih glasova, prisutni su utonuli u svijet bajkovitosti – spisateljica Tatjana Udović pročitala im je svoju poučnu bajku „Rožica va koloreh mavrica“.
Djeca su porazgovarala sa spisateljicom o nastanku bajki i slikovnica, a onda su se i sami upustili u smišljanje priča i kreiranje vlastitih slikovnica. Tih tridesetak minuta svi su bili ilustratori, pisci i spisateljice. Neizostavna je bila i nagradna igra „Ča je ča?“ u kojoj su djeca prevodila riječi  sa čakavštine na standardni književni hrvatski jezik. A na kraju je vrijedne kreativce dočekala i radionica izrade figura od balona.
Djeca su uživala u još jednom  veselom i kreativnom subotnjem popodnevu te se vraćala kućama punih ruku poklona.

One response